København, 30. november 2017

Liftra A/S vinder innovationspris

  • Share

Liftra A/S er kåret som årets mest innovative vækstvirksomhed ved EY Entrepreneur Of The Year 2017. Virksomheden producerer løfte- og transportudstyr til vindmølleindustrien og leverer nytænkende og skræddersyede løsninger til verdens største vindmølleproducenter.

Liftra A/S er grundlagt i 2003 og er specialiseret i løfte- og transportopgaver inden for vindmølleindustrien. Virksomheden er i dag leverandør og samarbejdspartner til verdens største vindmølleproducenter som bl.a. Vestas, Siemens, GE Wind Energy og Dong Energy.

Virksomheden vandt den regionale finale i EY Entrepreneur Of The Year i Nordjylland, og nu kan Liftra ved Per Eske Fenger også kalde sig vinder i kategorien ”Innovation” i 2017.

”Liftra har over relativt få år etableret sig stærkt på sit marked, hvilket i særlig grad skyldes nye og innovative løsninger. Virksomheden formår at udnytte egne kompetencer og gode ideer og har på den baggrund skabt en global, skalerbar forretning,” siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year og fortsætter:

”Juryen påpeger, at godt lederskab, omstillingsparathed og kundefokus er en del af succesen, men det er ikke mindst solide og innovative løsninger, der har betydet, at Liftra i dag spiller en afgørende rolle på et marked, der normalt er præget af store internationale koncerner.”

Ud over Liftra var der en anden finalist til prisen Innovation ved EY Entrepreneur Of The Year:

  • Easyfood A/S, der fremstiller kvalitetsbagværk til convenience-kategorien og producerer over 200 forskellige produkter.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er verdens største konkurrence for vækstvirksomheder og en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

I 2017 er der 1.361 virksomheder i Danmark, der møder kravene for deltagelse: Entrepreneuren er indehaver af et aktie-, anpartsselskab eller lignende, virksomheden har eksisteret i min. tre år, seneste regnskab viser positivt resultat og positiv egenkapital, virksomheden har min. 20 ansatte og haft vækst i antallet, virksomheden har haft min. 15 procent vækst i omsætning eller bruttoavance.

En uafhængig jury af erhvervsfolk kårer 6 vindere i regionerne, som går videre til landsfinalen.

Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

Vinderen af EY Entrepreneur Of The Year 2017 kvalificerer sig til verdensmesterskabet EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco.

EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i flere end 60 lande og er dermed verdens største vækstskaberkonkurrence, der internationalt afholdes for 32. gang i år.

Samarbejde i Danmark: Hovedsamarbejdspartner: Jyske Bank. Øvrige samarbejdspartnere: Dansk Industri, Vækstfonden, Connect Denmark, Berlingske Business og Mercedes-Benz.