København, 30. november 2017

Glycom vinder i kategorien Life Sciences

  • Share

Glycom A/S er årets vinder i kategorien Life Sciences ved EY Entrepreneur Of The Year. Virksomheden udvikler, fremstiller og sælger humane naturlige oligosaccharider, der kan tilføre modermælkserstatning samme sundhedsfremmende karakteristika som naturlig modermælk. 

Kategorien Life Sciences omfatter kommercielle og videnskabeligt baserede selskaber, der bl.a. udvikler produkter baseret på anvendelse af moderne bioteknologi rettet mod menneskers og dyrs sundhed, produktivitet i landbrugssektoren, forædling af fødevarer, vedvarende energikilder, industriel produktion og udvikling af bæredygtige løsninger for miljøet.  

I år går prisen til Glycom A/S, der har udviklet en metode til at fremstille humane naturlige oligosaccharider, som kroppen har udviklet over millioner af år for at beskytte helbredet. De humane mælke-oligosaccharides (HMOs) optræder i høj koncentration i modermælk og bidrager til den sundhedsfremmende virkning i mælken. Med opfindelsen er Glycom klar til at producere modermælkserstatning med samme sundhedsfremmende virkning som naturlig modermælk.

”Juryen hæfter sig bl.a. ved at modermælkserstatning er et vitalt produkt med stor global efterspørgsel, og derfor er potentialet for Glycom betydeligt. Med store og vigtige investorer som bl.a. Nestlé og Seed Capital i ryggen har Glycom produktionsfaciliteterne på plads i Esbjerg, hvor den første kommercielle produktion af HMO vil finde sted. Hertil kommer, at den underliggende teknologi potentielt vil kunne finde anvendelse i tillæg til eksisterende behandlinger af sygdomme,” siger Christian Schwenn Johansen, Partner i EY og ansvarlig for Life Science-kategorien i EY Entrepreneur Of The Year.

Ud over Glycom A/S var der to andre finalister til prisen Life Sciences ved EY Entrepreneur Of The Year:

  • Visiopharm A/S
    Visiopharm A/S er internationalt førende inden for Augmented Pathology software. Anvendelserne ligger inden for cancerdiagnostik, forskning og biomarkørudvikling.
  • Dermtreat ApS
    Dermtreat ApS fokuserer på et udækket behov for behandling af sygdomme i munden og genitalierne. Et medicinsk plaster hæftes til sygdomsområdet og sikrer en effektiv behandling med begrænsede bivirkninger.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er verdens største konkurrence for vækstvirksomheder og en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

I 2017 er der 1.361 virksomheder i Danmark, der møder kravene for deltagelse: Entrepreneuren er indehaver af et aktie-, anpartsselskab eller lignende, virksomheden har eksisteret i min. tre år, seneste regnskab viser positivt resultat og positiv egenkapital, virksomheden har min. 20 ansatte og haft vækst i antallet, virksomheden har haft min. 15 procent vækst i omsætning eller bruttoavance.

En uafhængig jury af erhvervsfolk kårer 6 vindere i regionerne, som går videre til landsfinalen.

Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

Vinderen af EY Entrepreneur Of The Year 2017 kvalificerer sig til verdensmesterskabet EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco.

EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i flere end 60 lande og er dermed verdens største vækstskaberkonkurrence, der internationalt afholdes for 32. gang i år.

Samarbejde i Danmark: Hovedsamarbejdspartner: Jyske Bank. Øvrige samarbejdspartnere: Dansk Industri, Vækstfonden, Connect Denmark, Berlingske Business og Mercedes-Benz.